Polityka prywatności

Niniejsza Polityka prywatności opisuje sposób przetwarzania danych osobowych użytkowników naszego serwisu https://katowice.oaza.pl/.


1. Cel przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe Użytkowników Serwisu są przetwarzane w celu utrzymania prawidłowego funkcjonowania Serwisu. Dane te są używane przez Administratora także do celów analitycznych. O tym, w jaki sposób i w jakim celu
Dane osobowe są przetwarzane:

  1. w celu świadczenia usług związanych z użytkowaniem przez Ciebie Serwisu – podstawą prawną jest niezbędność przetwarzania do wykonania umowy;
  2. w celach analitycznych i statystycznych – podstawą prawną jest uzasadniony interes Administratora, polegający na prowadzeniu analiz aktywności Użytkowników w Serwisie, a także ich preferencji w celu poprawy stosowanych funkcjonalności;
  3. w celu realizacji obowiązków wynikających z przepisów prawa.

2. Portale społecznościowe

Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników odwiedzających profile Administratora prowadzone w mediach społecznościowych (Facebook, Instagram). Dane te są przetwarzane wyłącznie w związku z prowadzeniem profilu, w celu informowania Użytkowników o aktywności Administratora, promowaniu działań oraz utrzymaniu społeczności.

3. Okres przetwarzania danych osobowych

  1. Okres przetwarzania danych osobowych przez Administratora zależy od celu przetwarzania. Co do zasady dane przetwarzane są do czasu zgłoszenia skutecznego sprzeciwu względem przetwarzania danych w przypadkach, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes Administratora.
  2. Zgłoszenie sprzeciwu nie wpływa na legalność przetwarzania danych osobowych, które miało miejsce przed jego zgłoszeniem.
  3. Okres przetwarzania danych może być przedłużony w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia i dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed nimi, a po tym czasie jedynie w przypadku i w zakresie, w jakim będą wymagać tego przepisy prawa. Po upływie okresu przetwarzania dane są nieodwracalnie usuwane lub anonimizowane.


4. Uprawnienia użytkownika

  1. Osobom, których dane dotyczą, przysługują następujące prawa:
    1. prawo do informacji o przetwarzaniu danych osobowych – na tej podstawie Administrator przekazuje osobie zgłaszającej takie żądanie informację o przetwarzaniu danych osobowych, w tym przede wszystkim o celach i podstawach prawnych przetwarzania, zakresie posiadanych danych, podmiotach, którym dane osobowe są ujawniane i planowanym terminie ich usunięcia;
    2. prawo do sprostowania danych – na tej podstawie Administrator usuwa ewentualne niezgodności lub błędy dotyczące przetwarzanych danych osobowych, oraz uzupełnia je lub aktualizuje, jeśli są niekompletne lub uległy zmianie;
    3. prawo do usunięcia danych – na tej podstawie można żądać usunięcia danych, których przetwarzanie nie jest już niezbędne do realizowania żadnego z celów, dla których zostały zebrane;
    4. prawo do ograniczenia przetwarzania – na tej podstawie Administrator zaprzestaje dokonywania operacji na danych osobowych, z wyjątkiem operacji, na które wyraziła zgodę osoba, której dane dotyczą oraz zaprzestaje ich przechowywania, zgodnie z przyjętymi zasadami retencji (tj. czasu przechowywania danych), lub dopóki nie ustaną przyczyny ograniczenia przetwarzania danych (np. zostanie wydana decyzji organu nadzorczego, zezwalająca na dalsze przetwarzanie danych);
    5. prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych – osoba, której dane dotyczą, może w każdym czasie sprzeciwić się przetwarzaniu danych osobowych w celach marketingowych, nie ma przy tym konieczności uzasadnienia takiego sprzeciwu;
    6. prawo sprzeciwu wobec innych celów przetwarzania danych – osoba, której dane dotyczą, może w każdym czasie sprzeciwić się przetwarzaniu danych osobowych na podstawie uzasadnionego interesu Administratora (np. dla celów analitycznych lub statystycznych); sprzeciw w tym zakresie powinien zawierać uzasadnienie oraz podlega ocenie Administratora;
    7. prawo do skargi – w przypadku uznania, że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO lub inne przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  2. Wniosek dotyczący realizacji praw podmiotów danych można złożyć drogą e-mailową na adres administratora serwisu: tomasz.szoltysek@katowice.oaza.pl.

Wniosek powinien w miarę możliwości precyzyjnie wskazywać, czego dotyczy żądanie, tj. w szczególności:

  • z jakiego uprawnienia wymienionego w pkt. 6.1. chce skorzystać osoba składająca wniosek;
  • jakiego procesu przetwarzania dotyczy żądanie;
  • jakich celów przetwarzania dotyczy żądanie (np. cele analityczne).

Jeżeli złożone żądanie będzie sformułowane w taki sposób, że nie będzie możliwe ustalenie jego treści lub z innych powodów nie będzie możliwe jego spełnienie, Administrator zwróci się do wnioskodawcy z prośbą o udzielenie dodatkowych informacji.
Odpowiedź na wniosek zostanie udzielona w ciągu 1 miesiąca od jego otrzymania. W razie konieczności przedłużenia tego terminu Administrator poinformuje wnioskodawcę o przyczynach takiego przedłużenia.
Odpowiedź będzie udzielana na adres e-mail, z którego przesłano wniosek.

5. Ujawnianie danych osobowych – odbiorcy danych

W celu realizacji działań statutowych Administrator korzysta z podmiotów zewnętrznych, którym, w razie potrzeby, ujawnia dane osobowe Użytkowników. Podmiotami tymi są np. Facebook, Instagram.  
Administrator nie przekazuje danych osobowych poza EOG.

6. Bezpieczeństwo danych osobowych

Administrator na bieżąco prowadzi analizę ryzyka w celu zapewnienia, że dane osobowe przetwarzane są w sposób bezpieczny – zapewniający przede wszystkim, że dostęp do danych mają jedynie osoby upoważnione i jedynie w zakresie, w jakim jest to niezbędne ze względu na wykonywane zadania. Administrator dba o to, aby wszystkie operacje na danych osobowych były rejestrowane i dokonywane jedynie przez uprawnionych pracowników i współpracowników.

7. Dane kontaktowe

Z Administratorem możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: tomasz.szoltysek@katowice.oaza.pl.


8. Zmiany i uaktualnienia niniejszej Polityki Prywatności

Niniejszą Polityka Prywatności może być aktualizowana. Wówczas zmieniana jest data wejścia w życie, która znajduje się poniżej. Wszelkie wcześniejsze wersje Polityki Prywatności będą dostępne na żądanie.

ddkskatowice@gmail.com

Grudzień 2022

10 grudnia

Cały dzień
II Dzień wspólnoty Animatorów Ruchu w rejonach

11 grudnia

Cały dzień
II Dzień wspólnoty Ruchu Światło-Życie w rejonach

30 grudnia

Cały dzień
Święto Świętej Rodziny – Uroczystość patronalna Domowego Kościoła

ddkskatowice@gmail.com

Grudzień 2022

N P W Ś C P S
czwartek 12-01
piątek 12-02
sobota 12-03
niedziela 12-04
  • 17:30 – 21:00 II Diecezjalna Diakonia Jedności (DDJ)
poniedziałek 12-05
  • 18:00 – 21:00 II Dzień Wspólnoty Moderatorów i Odpowiedzialnych (DWMiO)
wtorek 12-06
środa 12-07
czwartek 12-08
  • Cały dzień NIEPOKALANE POCZĘCIE NMP – Uroczystość patronalna Wspólnot Ruchu Światło-Życie i Służby Liturgicznej
piątek 12-09
sobota 12-10
  • Cały dzień II Dzień wspólnoty Animatorów Ruchu w rejonach
niedziela 12-11
  • Cały dzień II Dzień wspólnoty Ruchu Światło-Życie w rejonach
poniedziałek 12-12
wtorek 12-13
środa 12-14
czwartek 12-15
piątek 12-16
sobota 12-17
niedziela 12-18
poniedziałek 12-19
wtorek 12-20
środa 12-21
czwartek 12-22
piątek 12-23
sobota 12-24
niedziela 12-25
poniedziałek 12-26
wtorek 12-27
środa 12-28
czwartek 12-29
piątek 12-30
  • Cały dzień Święto Świętej Rodziny – Uroczystość patronalna Domowego Kościoła
sobota 12-31

Styczeń 2023

N P W Ś C P S
niedziela 01-01
poniedziałek 01-02
wtorek 01-03
środa 01-04
czwartek 01-05
piątek 01-06
sobota 01-07
niedziela 01-08
  • Cały dzień Niedziela Chrztu Pańskiego – Patronalne święto moderatorów Ruchu
  • Adoracja rodzin DK w Panewnikach
poniedziałek 01-09
wtorek 01-10
środa 01-11
czwartek 01-12
piątek 01-13
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - I turnus
  • Spotkanie Odpowiedzialnych Domowego Kościoła
sobota 01-14
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - I turnus
  • Spotkanie Odpowiedzialnych Domowego Kościoła
niedziela 01-15
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - I turnus
  • Spotkanie Odpowiedzialnych Domowego Kościoła
poniedziałek 01-16
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - I turnus
wtorek 01-17
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - I turnus
środa 01-18
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - I turnus
czwartek 01-19
piątek 01-20
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - II turnus
sobota 01-21
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - II turnus
niedziela 01-22
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - II turnus
poniedziałek 01-23
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - II turnus
wtorek 01-24
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - II turnus
środa 01-25
  • Cały dzień Oaza Ewangelizacji (OE) - II turnus
czwartek 01-26
piątek 01-27
sobota 01-28
niedziela 01-29
poniedziałek 01-30
wtorek 01-31

Luty 2023

N P W Ś C P S
środa 02-01
czwartek 02-02
piątek 02-03
sobota 02-04
niedziela 02-05
poniedziałek 02-06
wtorek 02-07
środa 02-08
czwartek 02-09
piątek 02-10
sobota 02-11
niedziela 02-12
poniedziałek 02-13
wtorek 02-14
środa 02-15
czwartek 02-16
piątek 02-17
sobota 02-18
niedziela 02-19
poniedziałek 02-20
wtorek 02-21
środa 02-22
czwartek 02-23
  • Cały dzień 28. Międzynarodowe Spotkanie Ruchu Światło-Życie „Parresia”
piątek 02-24
  • Cały dzień 28. Międzynarodowe Spotkanie Ruchu Światło-Życie „Parresia”
  • 48. Kongregacja Odpowiedzialnych Ruchu Światło-Życie
sobota 02-25
  • Cały dzień 48. Kongregacja Odpowiedzialnych Ruchu Światło-Życie
niedziela 02-26
  • Cały dzień 48. Kongregacja Odpowiedzialnych Ruchu Światło-Życie
poniedziałek 02-27
  • Cały dzień Krajowe Kolegium Moderatorów
wtorek 02-28

Marzec 2023

N P W Ś C P S
środa 03-01
czwartek 03-02
piątek 03-03
sobota 03-04
  • Cały dzień Studium Animatora, sesja wiosenna
niedziela 03-05
  • 17:30 – 21:00 III Diecezjalna Diakonia Jedności
poniedziałek 03-06
  • 18:00 – 21:00 III Dzień wspólnoty moderatorów i odpowiedzialnych (DWMiO)
wtorek 03-07
środa 03-08
czwartek 03-09
piątek 03-10
sobota 03-11
  • Cały dzień III Dzień wspólnoty Animatorów w rejonach
niedziela 03-12
  • Cały dzień III Dzień wspólnoty Ruchu Światło-Życie w rejonach
poniedziałek 03-13
wtorek 03-14
środa 03-15
czwartek 03-16
piątek 03-17
sobota 03-18
niedziela 03-19
poniedziałek 03-20
wtorek 03-21
środa 03-22
czwartek 03-23
piątek 03-24
sobota 03-25
  • Cały dzień Dzień Wspólnoty Diakonii Diecezjalnych (DWDD)
niedziela 03-26
poniedziałek 03-27
wtorek 03-28
środa 03-29
czwartek 03-30
piątek 03-31

Kwiecień 2023

N P W Ś C P S
sobota 04-01
niedziela 04-02
poniedziałek 04-03
wtorek 04-04
środa 04-05
czwartek 04-06
  • Cały dzień TRIDUUM PASCHALNE we wspólnotach deuterokatechumenalnych
piątek 04-07
  • Cały dzień TRIDUUM PASCHALNE we wspólnotach deuterokatechumenalnych
sobota 04-08
  • Cały dzień TRIDUUM PASCHALNE we wspólnotach deuterokatechumenalnych
niedziela 04-09
  • Cały dzień TRIDUUM PASCHALNE we wspólnotach deuterokatechumenalnych
poniedziałek 04-10
wtorek 04-11
  • Cały dzień Rekolekcje moderatorów diecezjalnych, zakonnych i Domowego Kościoła
środa 04-12
  • Cały dzień Rekolekcje moderatorów diecezjalnych, zakonnych i Domowego Kościoła
czwartek 04-13
  • Cały dzień Rekolekcje moderatorów diecezjalnych, zakonnych i Domowego Kościoła
piątek 04-14
  • Cały dzień Rekolekcje moderatorów diecezjalnych, zakonnych i Domowego Kościoła
sobota 04-15
niedziela 04-16
poniedziałek 04-17
wtorek 04-18
środa 04-19
czwartek 04-20
piątek 04-21
sobota 04-22
  • Cały dzień Studium Animatora, sesja wiosenna
niedziela 04-23
  • Cały dzień Spotkanie rodzin Domowego Kościoła Emaus
poniedziałek 04-24
wtorek 04-25
środa 04-26
czwartek 04-27
piątek 04-28
  • Cały dzień Oaza Rekolekcyjna Diakonii (ORD)
sobota 04-29
  • Cały dzień Oaza Rekolekcyjna Diakonii (ORD)
niedziela 04-30
  • Cały dzień Oaza Rekolekcyjna Diakonii (ORD)

Maj 2023

N P W Ś C P S
poniedziałek 05-01
  • Cały dzień Oaza Rekolekcyjna Diakonii (ORD)
wtorek 05-02
  • Cały dzień Oaza Rekolekcyjna Diakonii (ORD)
środa 05-03
czwartek 05-04
piątek 05-05
sobota 05-06
niedziela 05-07
  • 17:30 – 21:00 IV Diecezjalna Diakonia Jedności (DDJ)
poniedziałek 05-08
  • 18:00 – 21:00 IV Dzień Wspólnoty Moderatorów i Odpowiedzialnych (DWMiO)
wtorek 05-09
środa 05-10
czwartek 05-11
piątek 05-12
sobota 05-13
  • Cały dzień IV Dzień Wspólnoty Animatorów w rejonach
niedziela 05-14
  • Cały dzień IV Dzień wspólnoty Ruchu Światło-Życie w rejonach
poniedziałek 05-15
wtorek 05-16
środa 05-17
czwartek 05-18
piątek 05-19
sobota 05-20
niedziela 05-21
  • Cały dzień Rozpoczęcie Dni Modlitw do Ducha Świętego w intencji OŻK 2023
poniedziałek 05-22
wtorek 05-23
środa 05-24
czwartek 05-25
piątek 05-26
  • Cały dzień Centralna Oaza Matka (COM)
sobota 05-27
  • Cały dzień Centralna Oaza Matka (COM)
  • Wigilia Zesłania Ducha Świętego – Dzień Diakonii
niedziela 05-28
  • Cały dzień Centralna Oaza Matka (COM)
  • Zesłanie Ducha Świętego – Dzień Animatora
poniedziałek 05-29
  • Cały dzień Centralna Oaza Matka (COM)
  • Krajowe Kolegium Moderatorów
  • Święto Matki Kościoła, Patronki Ruchu – Dzień Moderatora
wtorek 05-30
środa 05-31

Czerwiec 2023

N P W Ś C P S
czwartek 06-01
piątek 06-02
sobota 06-03
niedziela 06-04
poniedziałek 06-05
wtorek 06-06
środa 06-07
czwartek 06-08
piątek 06-09
sobota 06-10
niedziela 06-11
poniedziałek 06-12
wtorek 06-13
środa 06-14
czwartek 06-15
piątek 06-16
sobota 06-17
niedziela 06-18
  • Cały dzień Rozesłanie Oaz
poniedziałek 06-19
wtorek 06-20
środa 06-21
czwartek 06-22
piątek 06-23
sobota 06-24
niedziela 06-25
poniedziałek 06-26
wtorek 06-27
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
środa 06-28
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
czwartek 06-29
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
piątek 06-30
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK

Lipiec 2023

N P W Ś C P S
sobota 07-01
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 07-02
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 07-03
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
wtorek 07-04
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
środa 07-05
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
czwartek 07-06
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
piątek 07-07
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
sobota 07-08
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 07-09
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 07-10
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
wtorek 07-11
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
środa 07-12
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
czwartek 07-13
  • Cały dzień I Turnus rekolekcji OŻK
piątek 07-14
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
sobota 07-15
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 07-16
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 07-17
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
wtorek 07-18
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
środa 07-19
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
czwartek 07-20
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
piątek 07-21
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
sobota 07-22
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 07-23
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 07-24
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
wtorek 07-25
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
środa 07-26
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
czwartek 07-27
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
piątek 07-28
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
sobota 07-29
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 07-30
  • Cały dzień II Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 07-31

Sierpień 2023

N P W Ś C P S
wtorek 08-01
środa 08-02
czwartek 08-03
piątek 08-04
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
sobota 08-05
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 08-06
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 08-07
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
wtorek 08-08
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
środa 08-09
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
czwartek 08-10
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
piątek 08-11
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
sobota 08-12
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 08-13
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 08-14
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
wtorek 08-15
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
środa 08-16
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
czwartek 08-17
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
piątek 08-18
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
sobota 08-19
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
niedziela 08-20
  • Cały dzień III Turnus rekolekcji OŻK
poniedziałek 08-21
  • Cały dzień PODSUMOWANIE OŻK 2023
wtorek 08-22
  • Cały dzień PODSUMOWANIE OŻK 2023
środa 08-23
  • Cały dzień PODSUMOWANIE OŻK 2023
  • Krajowe Kolegium Moderatorów
czwartek 08-24
piątek 08-25
sobota 08-26
niedziela 08-27
poniedziałek 08-28
wtorek 08-29
środa 08-30
czwartek 08-31
  • Cały dzień Podsumowanie rekolekcji DK

Wrzesień 2023

N P W Ś C P S
piątek 09-01
sobota 09-02
niedziela 09-03
  • 14:00 – 16:00 Powakacyjny Dzień Wspólnoty Ruchu Światło-Życie
poniedziałek 09-04
wtorek 09-05
środa 09-06
czwartek 09-07
piątek 09-08
sobota 09-09
niedziela 09-10
poniedziałek 09-11
wtorek 09-12
środa 09-13
czwartek 09-14
piątek 09-15
sobota 09-16
niedziela 09-17
poniedziałek 09-18
wtorek 09-19
środa 09-20
czwartek 09-21
piątek 09-22
sobota 09-23
niedziela 09-24
poniedziałek 09-25
wtorek 09-26
środa 09-27
czwartek 09-28
piątek 09-29
sobota 09-30

Październik 2023

N P W Ś C P S
niedziela 10-01
poniedziałek 10-02
wtorek 10-03
środa 10-04
czwartek 10-05
piątek 10-06
sobota 10-07
niedziela 10-08
poniedziałek 10-09
wtorek 10-10
środa 10-11
czwartek 10-12
piątek 10-13
sobota 10-14
niedziela 10-15
poniedziałek 10-16
wtorek 10-17
środa 10-18
czwartek 10-19
piątek 10-20
sobota 10-21
niedziela 10-22
poniedziałek 10-23
wtorek 10-24
środa 10-25
czwartek 10-26
piątek 10-27
sobota 10-28
niedziela 10-29
poniedziałek 10-30
wtorek 10-31

Brak zdarzeń.

Listopad 2023

N P W Ś C P S
środa 11-01
czwartek 11-02
piątek 11-03
sobota 11-04
niedziela 11-05
poniedziałek 11-06
wtorek 11-07
środa 11-08
czwartek 11-09
piątek 11-10
sobota 11-11
niedziela 11-12
poniedziałek 11-13
wtorek 11-14
środa 11-15
czwartek 11-16
piątek 11-17
sobota 11-18
niedziela 11-19
poniedziałek 11-20
wtorek 11-21
środa 11-22
czwartek 11-23
piątek 11-24
sobota 11-25
niedziela 11-26
poniedziałek 11-27
wtorek 11-28
środa 11-29
czwartek 11-30

Brak zdarzeń.

Newsletter

Zapisz się, by regularnie otrzymywać powiadomienia o nowych treściach!

Nie spamujemy! Przeczytaj naszą politykę prywatności aby dowiedzieć się więcej.